Cainele - singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei.

sâmbătă, 15 august 2009

La multi ani, Marie, cu sau fara palarie!


Am vizitat-o pe Maria de ziua ei, la Biserica Romano-Catolica unde semnificatiile sfante ale acestei celebrari au fost transpuse intr-un concert-regal de orga, vioara si voce-soprana.
Biserica-plina ochi,ticsita cu auditoriul ce impanzea lespezile in picioare si asezat ,rasuna angelic de reverberatiile profunde ale orgii; intr-adevar tonalitati cutremuratoare, ce parca oprisera timpul in loc in randurile ascultatorilor asfixiati de emotie. Vocalista (imi cer scuze, nu i-am retinut numele)a fost cu mult peste inaltimea la care se pretindea un astfel de moment religios si cultural.
Tineri, varstnici, ingrijorati, singuri, relaxati, snobi, curiosi, melomani, entuziasti, toti se adunasera in biserica grandioasa si solemna intr-un suflet si o ureche, pentru a unanimiza impaciuitor momentul si semnificatia venirii lor acolo.
Peste astfel de amintiri nu se trece usor, ele involbureaza memoria si relaxeaza strunele incordate ale nervilor adunati peste timp…iar fiecare aniversare vine sa improspateze si sa dea aripi avantului pios sau a ceea ce a mai ramas din el, din amalgamul de credinta si speranta ce e la mare pret in ziua de azi si pe cale de disparitie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu